Temperament

En siames är en intelligent, social, nyfiken, lekfull och tillgiven katt.

Siameser är så hundlika som katter kan vara. Många av dem älskar att apportera, rida på dina axlar och om du sätter dig kommer de att sitta i ditt knä inom två nanosekunder.

Siameser är katter med attityd. Katter överhuvudtaget har massor av attityd men siameser har ännu mer attityd än en genomsnittlig katt.

En siames bör aldrig vara ensam. Du bör ha minst en annan katt som sällskap till din siames, helst av liknande temperament (en annan siames, balines eller oriental). En siames förlorar inte intresse för sina människor om den har en kattkompis; den blir bara lyckligare och mer balanserad. Istället för en, kommer du ha två eller fler fyrbenta vänner som kan ge dig en hjälpande tass med allt du gör.

Siameser älskar arbete, det fascinerar dem. De kan sitta och titta på dig hela dagen medan du arbetar. Ibland kan de hjälpa dig om de anser att du gör något fel.

Pratar siameser mer än andra katter? Ja, de flesta gör det. De låter inte som andra katter; deras jamande låter som en bebis röst. De kan producera fler olika ljud än andra katt raser och de är inte rädda för att uttrycka sina åsikter.

Under dagen kommer din siames att vara nära dig och på nätterna kommer den antagligen att sova i din säng. Siameser är flockdjur, som lejon, och de tenderar att samlas på en siameshög. Människor anses vara viktiga medlemmar i flocken.

Andra katter kan bli sura eller deprimerade om man inte har tillräckligt med tid för dem, men en siames kommer att berätta för dig tydligt allt den tycker om ditt beteende och kräva kärlek och uppmärksamhet.

Inte alla siameser är likadana, det finns alltid en skillnad mellan individer. Vissa siameser pratar mer än andra; vissa apporterar, andra inte; vissa är enmanskatter; vissa tycker om alla människor (fast bäst om sin egen familj). Vad som är gemensamt för dem alla är att de är intelligenta, nyfikna, sociala, tillgivna och kontaktsökande katter.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates