In memoriam

Dexter (SE*La Voix Dexter, brunmaskad siames)

DexterSE*La Voix Dexter var Claires enda kattunge från vår D-kull.

Vi hoppades på många fina år tillsammans med vår lille älskade Dexter. HjärtaMen han blev jättesjuk fort och det gick inte att rädda honom, hans hjärta kunde inte vara med längre. Han somnade in i våra armar 2015-12-21. Vi är förkrossade.

***

LillMuppen kom till världen på Halloween 2013, (31:a oktober) efter en hel dags långt drama på sjukhuset Albano i Stockholm. Han var den enda kattungen och mamma Claire fick snittas pga komplikationer; vi kunde ha förlorat både henne och kattungen. Min man och jag var väldigt oroliga efter en hel dag på sjukhuset och flera nätter med dålig sömn.

Men, veterinärerna tog jätteväl hand om henne och efter ett tag där var han – LillMuppen, en stor pojke som vi fick massera med frotté och nypa i nacken för att få honom att pipa så att mamma Claires instinkter skulle komma igång.  Men Claire var påverkad av narkosen och förstod inte att det var en kattunge, och var väldigt förvirrad och orolig. Det var hennes första dräktighet och vi var så ledsna att det gick så där, men samtidigt glada att hon mådde bra efter omständigheterna och att hennes enda bebis överlevde födseln och var en stark och välskapt pojke.

LillMupp och mamma Claire

Det var nära midnatt när vi kom hem med Claire och bebisen och alla våra andra katter var oroliga; Claire var nervös och luktade sjukhus och vi hade en liten med oss. Men all oro i gruppen försvann när Leroy, Claires morfar kom fram, slickade lillbebisen en gång, vände sig så att andra kunde se bebisen och fortsatte att slicka och slicka lillpojken. Alla förstod plötsligt att det var en ny flockmedlem och började ta hand om Claire och honom.

Claire fick smeknamnet Muppan när hon var liten, eftersom hon var en riktig clown och inte så elegant som sina syskon. Med tiden blev hon en elegant slank dam, men smeknamnet var kvar ett tag. Hennes bebis döptes till LillMuppen av Emma (S*Mijmu Pix), det var i en kommentar hon skrev på Facebook där hon kallade honom så och så blev han LillMupp. :)

LillMuppen och Claire sov i eget rum med husse ett tag, så att hon skulle få lugn och ro. Hennes sår läkte fint och hon var en fantastisk mamma. Om han inte sov hos sin mamma, sov han i husses hand. Hjärta

LillMupp växte inte upp som ensam bebis, hans mormor fick fem pigga krabater 8 dagar efter att han var född, men den första tiden i hans liv gjorde att han och husse fick ett speciellt band. Hjärta

LillMuppen har gillat att fixa husses hår sedan han var liten.

https://www.youtube.com/watch?v=7XG44ZK5Pz0%20

Han gillar också att fixa mattes hår. Han är väldigt konstnärlig.

Dexter är en fantastisk frisör

LillMuppen har varit väldigt sällskaplig från början och alltid älskat människor. Vi skulle inte ha en katt till, men vissa katter fäster man sig lite extra vid och till slut stannade vår brunmaskade pojke hos oss.

LillMuppen och hans älskade giraff

Han är underbar i temperamentet, en sådan katt träffar man sällan. Han är lik Leroy i sättet, som var en anledning för oss att börja med siamesavel. En del av hans fina personlighet är arv, så klart, men en del kommer från Leroys, mamma Claires och morbrors Alberts uppfostran. Glad Alla tar hand om alla i vår siamesflock.

Dexter vilar sällan

Vi kunde inte ställa ut Dexter som fertil, eftersom han har en liten knöl, förmodligen skada (enligt veterinären) vid svanstippen. Men det gör inte ont och han lider inte av det. Han är världens bästa LillMupp och perfekt just så som han är. Hjärta

LillMupp är en clown :)

LillMuppen gillar att boxas

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates